احکام مالیاتی قانون بودجهپایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان

سامانه مؤدیان در احکام مالیاتی قانون بودجه سال1404

–*–*–*–*–*–*–

بند غ تبصره 1 احکام مالیاتی قانون بودجه سال1404:

ماده ۲ قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1402/08/23 با اصلاحات و الحاقات بعدی در سال ۱۴۰۴ جاری بوده و جریمه‌های موضوع جزء ۳ بند ب ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده را نیز شامل می‌شود.

همچنین در ماده ۳ قانون مذکور عبارت تا پایان سال ۱۴۰۳ به عبارت تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۴ و در ماده ۴ عبارت تا پایان سال ۱۴۰۳ به عبارت تا پایان سال ۱۴۰۴ تغییر می‌یابد. جریمه موضوع ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1398/07/21 با اصلاحات و الحاقات بعدی به ردیف درآمدی مربوط واریز می‌گردد.

–*–*–*–*–*–*–

بیشتر بدانیم: 

یکی از تغییرات مهم، مربوط به ثبت یا اصلاح معاملات در اظهارنامه ارزش افزوده است. سازمان امور مالیاتی موظف شده است تا پایان فصل پاییز ۱۴۰۴، پیشنویس اظهارنامه ارزش افزوده را تهیه کرده و مودیان باید آن را در مهلت مقرر تکمیل و ارسال کنند. این روند تا پایان آذر ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت. با این حال، از ابتدای زمستان ۱۴۰۴، تنها معاملات درج شده در سامانه مودیان در اظهارنامه ارزش افزوده لحاظ خواهد شد و هیچ‌گونه امکان ویرایش یا اضافه کردن اطلاعات جدید به اظهارنامه وجود نخواهد داشت. 

در سال ۱۴۰۴، حد نصاب مشمول بودن صدور صورت‌حساب الکترونیکی برای مؤدیان، طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی ۵۰ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴  تعیین شده است. این حد نصاب برای سال ۱۴۰۴ معادل 144.000.000.000 ریال است، که مشابه سال ۱۴۰۳ می‌باشد. مؤدیان غیر مشمول در هر تاریخی که فروش آن‌ها به این حد نصاب برسد، مکلفند از ابتدای دو دوره (دو فصل) بعد نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام کنند.

پذیرش صورتحساب‌های خارج از سامانه مودیان تا پایان آذر ۱۴۰۴ امکان‌پذیر است، اما از دی ۱۴۰۴ فقط صورتحساب‌های ثبت‌شده در سامانه مودیان معتبر خواهند بود.

از زمستان ۱۴۰۴، تنها معاملاتی که در سامانه مودیان ثبت شده‌اند در اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده لحاظ خواهند شد و امکان اضافه کردن معاملات خارج از سامانه وجود نخواهد داشت.

سازمان امور مالیاتی همچنان اختیار کامل برای بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی را تا پایان سال ۱۴۰۴ خواهد داشت.

سازمان امور مالیاتی موظف است تا پایان سال ۱۴۰۴ تمامی مودیان مالیات بر ارزش افزوده را تعیین تکلیف کرده و کسب‌وکارهای جدید را مشمول مالیات می کند.

سقف فروش تعیین شده برای اشخاص حقیقی براساس لایحه بودجه ۱۴۰۴

طبق تبصره ۱ ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، با هدف تسهیل شرایط برای مؤدیان مشمول این قانون، نصاب تعیین‌شده در این ماده برای سال‌های ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به ترتیب معادل ۱۵۰، ۱۰۰ و ۵۰ برابر معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌های مستقیم در نظر گرفته می‌شود. بر اساس جزء (۱) بند (ز) تبصره ۱ لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۴۰۴ معادل دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون ریال (۲.۸۸۰.۰۰۰.۰۰۰) تعیین شده است.

با توجه به تبصره ۱ ماده ۱۴ مکرر، در سال ۱۴۰۴، صاحبان مشاغلی که میزان فروش خالص کالا و خدماتشان به ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برسد، یک دوره مالیاتی فرصت یا تنفس خواهند داشت و از ابتدای دومین دوره مالیاتی پس از عبور از این حدنصاب، این مؤدیان موظف به ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان هستند. برای مثال، اگر یک مؤدی حقیقی طی فصل بهار ۱۴۰۴ از سقف تعیین‌شده فروش خالص (یعنی ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان) عبور کند، از ابتدای فصل پاییز ۱۴۰۴ ملزم به ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مؤدیان خواهد بود.

گروه دوم مشمولین: مشاغل زیر به استناد قانون بودجه، بدون توجه به حجم فروش، باید صورتحساب‌ الکترونیکی خود را ارسال کنند:

۱. حوزه‌های پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و داروخانه، دامپزشکی

۲. فروشندگان تجهیزات پزشکی

۳. کسب‌وکارهای حقوقی، شامل وکالت و مشاوره حقوقی و خانواده

۴. فروشندگان و ارائه‌دهندگان خدمات در حوزه طلا، جواهر و پلاتین

۵. فروشندگان مواد معدنی

لازم به ذکر است هر سال باید قانون بودجه سنواتی را مورد توجه قرارداد تا چنانچه تغییری در این گروه‌های استثنا حاصل شده باشد طبق تغییرات جدید عمل کرد.

تکلیف مؤدیان  فراخوان نشده نظام مالیات بر ارزش افزوده نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی

مؤدیان مالیاتی که هنوز توسط سازمان امور مالیاتی کشور جزء  مؤدیان فراخوان‌ شده نظام مالیات بر ارزش افزوده نیستند، موظف به رعایت برخی الزامات خاص هستند. مطابق ماده ۴ قانون تسهیل تکالیف مؤدیان ، این گروه از مؤدیان  تا زمانی که فراخوان نشوند، مشمول اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران نیستند. در صورتی که این مؤدیان  مالیات و عوارضی از خریداران دریافت کنند، به میزان دو برابر مبلغ مالیات و عوارض مورد جریمه قرار خواهند گرفت؛ این جریمه قابلیت بخشودگی ندارد. همچنین، مالیات بر ارزش افزوده پرداختی این مؤدیان ، تا پیش از فراخوان از سوی سازمان امور مالیاتی، به‌عنوان اعتبار مالیاتی آنان محسوب نخواهد شد.

با توجه به الزامات فوق، مؤدیان مذکور باید صورتحساب‌های الکترونیکی خود را مطابق قوانین صادر و در سامانه مؤدیان ثبت کنند. برای این کار، باید از شناسه کالا و خدمات موجود در سامانه stuffid.tax.gov.ir استفاده نمایند و نرخ مالیات بر ارزش افزوده را در این صورتحساب‌ها به میزان صفر تنظیم کنند.

توجه به نکات زیر برای این قبیل از مؤدیان  الزامی است:

۱. اگر مؤدیانی که مشمول فراخوان نشده‌اند، به هنگام ثبت‌نام در نظام مالیاتی، به اشتباه وضعیت مشمولیت در نظام مالیات بر ارزش افزوده را انتخاب کرده باشند، باید در اسرع وقت این انتخاب را اصلاح کنند. این اقدام به‌منظور جلوگیری از تعلق جرائم قانونی الزامی است.

۲. برای اصلاح مشمولیت، مؤدیان باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنند و از مسیر زیر وضعیت مشمولیت خود را ویرایش نمایند:

منوی فهرست پرونده‌های مالیاتی

پرونده‌های عملکرد و ارزش افزوده

جزئیات پرونده

بروزرسانی و تکمیل ثبت‌نام

ویرایش اطلاعات ثبت‌نام

تعیین مشمولیت ارزش افزوده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

دکمه بازگشت به بالا